Zelená strecha - prirodzená súčasť aj v Modex Residence.

Aké sú jej výhody?

Letné osvieženie Zelená strecha vám počas horúcich letných dní zníži teplotu v interiéri až o 3 °C. Zároveň nebude vyžarovať vysoké teploty späť do okolia a tým zlepší mikroklímu a vy sa budete cítiť príjemnejšie.

Úspora energie Pôda pre rastliny pridáva ďalšiu vrstvu izolácie, čo znamená, že váš byt bude prirodzene chladnejší v lete a teplejší v zime. Tým sa samozrejme znižujú náklady za vykurovanie a klimatizovanie interiéru.

Životné prostredie Zelená strecha slúži ako zvuková bariéra. Výrazne znižuje hlučnosť a poskytuje tak tichšie prostredie vo vnútri aj mimo budovy. Zároveň je zaznamenané aj zníženie prašnosti v okolí až o 0,2 kg/m2 ročne.

Zadržiavanie dažďovej vody Zelená strecha absorbuje dažďovú vodu pomocou tlmenia vody v rastlinách, substráte a drenážnej vrstve. To oneskoruje vypúšťanie dažďovej vody do kanalizačného systému, čistí dažďovú vodu a voda sa tiež odparuje cez rastliny. Všetko toto pomáha stabilizovať hladinu podzemnej vody, znižuje zaťaženie odpadových vôd a znižuje riziko povodní.

Ochrana proti ohňu Rastliny prirodzene obsahujú veľa vlhkosti. Zelená strecha v dome alebo administratívnej budove vytvára tak prirodzenú protipožiarnu vrstvu.

Biodiverzita Byliny, trávy alebo hostiteľské rastliny, ktoré sú súčasťou zelenej strechy, podporujú prostredie vtákov, motýľov a drobného hmyzu.

Príjemné prostredie Zdravý a fungujúci ekosystém vytvára pekné prostredie, čo pozitívne vplýva aj na psychické zdravie ľudí.

Chcete sa dozvedieť viac?

Stretnime sa

Radi Vám bližšie predstavíme unikátny projekt Modex.

Mám záujem o stretnutie